HOUDEN VAN JEZELF

Golf van de etznab 30 7 15   11 8 15.001

De komende dertiendaagse Maya-golf heeft als doel jezelf te tolereren en van jezelf te houden. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar is het veelal niet. Je kunt trots op jezelf zijn, omdat je een bijzondere prestatie geleverd hebt, je kunt genieten van je spiegelbeeld als je verliefd bent of je prachtig hebt uitgedost voor een feest, je kunt genieten van de complimentjes die je van anderen krijgt, en ga zo maar door. Echt houden van jezelf is toch wel wat anders: het betekent jezelf volledig in de armen sluiten met al je mooie, minder mooie en zelfs lelijke eigenschappen. Het betekent dat je volledig mag zijn wie je bent, je niet hoeft te conformeren aan anderen en ook je uiterlijke veranderingen accepteert. 

Als er van je gehouden wordt is het gemakkelijker om jezelf door de ogen van de ander te zien en blij te zijn met je wie je bent. Voor sommige mensen en, hoe onvoorstelbaar ook, zelfs kinderen is het niet vanzelfsprekend dat er van ze gehouden wordt. Zelfs als ze flink hun best doen, proberen het de ander naar de zin te maken, zorgen dat de ander gelukkig wordt en geen last van hen heeft, worden ze niet gezien. En hoe ze ook verlangen naar aandacht en erkenning, ze lijken onzichtbaar te zijn. 

Voor die mensen, en kinderen, is het noodzakelijk naar binnen te keren en op zoek te gaan naar dat schitterende sterretje diep in hen. Leren vertrouwen op hun eigen kracht en focussen op de dingen die voor hen belangrijk zijn. Zichzelf niet afmeten aan anderen, van wie schijnbaar wel gehouden wordt, maar diep graven in zichzelf om te zoeken naar dat wat hen vreugde brengt en in beweging zet. Dat kan voor de een iets in de natuur zijn, voor de ander muziek of kunst, of spiritualiteit. Het maakt niet uit, dat wat hen raakt en energie geeft. Wanneer ze dat gevonden hebben, zie je dat het kleine innerlijke lichtje groter wordt en zelfs dwars door hun huid heen naar buiten komt. Zichtbaar voor anderen! En dan ontstaat dat waar ze zo wanhopig naar gezocht en verlangd hebben vanzelf: ze worden gezien en geaccepteerd en er wordt zelfs van ze gehouden. Niet omdat ze hun best hebben gedaan, er alleen voor anderen zijn geweest en zichzelf opzij hebben gezet. Nee, omdat ze hun eigen geluk hebben gezocht en gevonden! 

Dit liedje verwoordt prachtig waarom je overtuigd van jezelf kunt houden

onzichtbaar Harrie Jekkers Ik Hou Van Mij Golf van de Witte Spiegel houden van jezelf

Geplaatst op 29/07/2015 om 18:33