VRIJ EN VOL VERTROUWEN

Gele mens

Nu de grootste storm weer wat geluwd is (de golf van de Blauwe Storm is uitgerold) kunnen we ervaren of deze afgelopen periode ons weer stevig op aarde heeft gezet, bewust van onze kracht en vrijheid om ons eigen pad te kiezen. De komende golf van dertien dagen, die op zaterdag 4 juli begint, laat ons bewust zijn van onze vrije wil en hoe we onze intenties in de wereld kunnen inzetten. Wij zijn vrije geesten die door omstandigheden vaak met beperkingen te maken krijgen, of liever gezegd: uitdagingen. Wanneer je vrij wilt zijn besef dan dat die vrijheid alleen onstaat als je zuivere intenties hebt en compassie toont naar de ander. 

Ieder mens krijgt uitdagingen op z'n pad, de ene groter dan de ander. Oplossingen daarvoor zijn niet af te dwingen maar vallen je toe als je naar binnen keert en je hart openstelt. Soms moet je daarvoor diep gaan en heb je geduld en vertrouwen nodig. Echter, niemand kan alle oplossingen overzien en vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat er altijd begeleiding aanwezig is en je, wanneer je in staat bent afstand van de situatie te nemen, die ook zult ervaren. De oplossing is niet altijd wat je gewenst had, maar helpt je wel verder op je levenspad en in je groeiproces. 

Ik zie en spreek zoveel mensen met prachtige dromen, initiatieven, die keihard werken om hun dromen voor een betere wereld te verwezenlijken. Als ik met ze in gesprek ga blijkt dat ze vaak nog voortborduren op oude structuren en daar hun dromen in willen passen. Ik adviseer ze dan vaak die patronen en structuren los te laten en een eigen basis te kiezen. Dat lijkt eng en vaag omdat je nu eenmaal maar een beperkte hoeveelheid mogelijkheden kunt zien. Durf dus groots te denken en zonder beperkingen je plan uit te stippelen, zodat je dicht bij je droom blijft en geen concessies gaat doen. Gaandeweg het proces ontdek je dan vanzelf waar en hoe je je plannen bij kunt schaven zodat je idealen haalbaar worden. Stel je open voor alles wat het leven, de aarde en de kosmos je te bieden heeft. Dat is zo onnoemelijk en onvoorstelbaar veel, dat je vol vertrouwen je plannen kunt uitwerken. 

Wees daarbij niet bang voor tegenwerking en tegenslagen, want die zul je ook beleven. Soms ervaar je iets misschien zelfs als onmogelijk, maar laat het dan even los en neem afstand, maar blijf vertrouwen. Luister tijdens het proces vooral in stilte naar je hart en zie je leven als een prachtige film waarover jij de regie hebt. 

Waterlicht by Daan Roosegaarde from Studio Roosegaarde on Vimeo.

Een mooi voorbeeld van iemand die zijn dromen najaagt is Daan Roosegaarde, die, tezamen met zijn team, met projecten oude patronen en structuren doorbreekt en met innovatieve oplossingen en ervaringen komt.

Info: www.studioroosegaarde.net

 

Vrije Wil Gele Mens vertrouwen Daan Roosegaarde Waterlicht

Geplaatst op 03/07/2015 om 21:16