LAAT MAAR STROMEN

Chicchan

In ballet zie je vaak, hoe dansers mooi synchroon dansen, in de pas, in harmonie met elkaar. Het synchroon bewegen verbindt de dansers met elkaar en laat de dans stromen in één vloeibare beweging.
 
Vandaag is de eerste dag van de golf van CABAN (Rode Aarde), die over synchroniciteit gaat; dat wat je toevalt in het leven, de signalen en tekens die je begeleiden op je pad en je leven in een vloeibare beweging laat stromen.
 
Het helpt je te verbinden met onze mooie aarde, je voeten in het zand of gras en werkelijk contact maken met de grond. Voel je geworteld, net als al die prachtige bomen en struiken om je heen. Wanneer je goed gegrond bent en je handen naar de hemel reikt, de lucht door je longen laat stromen en rustig ademhaalt, voel je je verbonden met alles om je heen en ben je in staat je open te stellen voor de volgende stap op je pad.
 
Wees je bewust van het feit dat je gedragen wordt, dat je een prachtig, uniek mens bent en mag vertrouwen dat er oplossingen op je pad komen, die je nu misschien nog niet ziet. Laat je beperkende, angstige en onzekere gedachten zoveel mogelijk los en geef je over. Laat je schijnbare controle over de dingen los; het is goed zoals het is. Jouw leven is belangrijk voor het geheel en er is niets wat jou minder waard maakt dan de ander.
 
Focus je op je passie(s) en blijf je daarop focussen. Soms vergeet je dat misschien en ben je afgeleid door de dingen van alledag. Maak keuzes die je noodzakelijk acht voor dat moment; dat is prima. Je kunt altijd weer opnieuw kiezen en een ander pad inslaan. Elke keuze levert een nieuwe ervaring op die je weer rijker in het leven doet staan.
 
En wanneer je dan na 13 dagen aan het eind van deze golf bent gekomen, kun je vol zelfvertrouwen terugkijken op het gelopen pad, de daarop beleefde ervaringen meenemen en de daarbij behorende emoties een plekje geven, wetende dat het goed is zoals het is en je vol vertrouwen je pad kunt vervolgen.
 
En, mocht je nog even twijfelen en denken dat je de passen nooit onder de knie zult krijgen, kijk dan even naar onderstaand filmpje en zie hoe anderen ook nog een weg te gaan hebben, maar het desondanks niet uitmaakt dat het nog in ontwikkeling is.......
 

 

Foto: Anja Koerts

Video: YouTube

CABAN Rode Aarde Synchroniciteit Anja Koerts

Geplaatst op 24/05/2016 om 23:19