GOLVENDE VERLANGENS

Golf van de chicchan afb.001

Iedereen kent het wel. Je hebt je leven fijn voor elkaar: een baan, een huis, een leuk gezin, leuke hobby's en fijne vrienden. Wat wil je nog meer? Dit is toch het leven zoals je het altijd gewenst hebt? Met af en toe kleine aanpassingen is het prima. Totdat............

Opeens verandert alles. Meestal door een ontmoeting of een onverwachte gebeurtenis staat alles op z'n kop. Hoezo had je alles op een rijtje? Alles wat fijn en goed leek te zijn, wordt vanuit een andere hoek belicht en het lijkt wel of je leven onder een vergrootglas is gelegd dat allerlei dingen openbaart die jou nog niet eerder waren opgevallen. 

Hoe je je ook verzet tegen deze veranderende situatie, het valt niet meer te ontkennen. Je kunt er met geen mogelijkheid meer omheen. Je mooi opgebouwde illusie is in duigen gevallen en alles wordt opnieuw onder de loep genomen. 

Wat er gebeurt in zo'n situatie is dat jouw ware passie aangeraakt is, jouw werkelijke zijn. Dat wat in je kindertijd nog helder was maar onder allerlei sociale lagen verstopt is geraakt. Daar is het weer; je ware ik-je, dat in je hart gesluimerd heeft en nu flink van zich laat horen. 

De mensen om je heen begrijpen je vaak niet meer en proberen je vast te houden in de bekende patronen, maar, hoe je ook je best doet, dat is niet meer mogelijk; zelfs als je een masker voordoet voelt het van binnen anders.

Wat volgt is, soms, een lange weg terug naar het leven vanuit je hart. Een weg waarvan je zelf ook vervreemd bent en die je opnieuw moet ontdekken. Een eenzame weg, waarbij je veel mensen kunt verliezen die jouw veranderingen niet accepteren, en op hele nieuwe plekken en in nieuwe situaties belandt. 

Sommige mensen maken zo'n situatie vaker mee en moeten dan opnieuw hun mooi gemaakte velletje afstropen en een nieuw bestaan in glijden. Hoe heftig de veranderingen zullen zijn is niet te voorspellen, maar je mag erop vertrouwen dat je het pad dat je inslaat kunt volgen en begeleid wordt. Met het loslaten van iedereen en alles wat je niet meer dient, dienen zich onmiddellijk nieuwe situaties en mensen aan die je op dit nieuwe pad zullen begeleiden. 

Uiteindelijk hoef je je alleen maar over te geven aan de gebeurtenissen en je vol vertrouwen te laten meestromen om je ware passie te volgen.....

passie chicchan hart

Geplaatst op 16/07/2015 om 21:34